YTÜ'NÜN EĞİTİM YAKLAŞIMI
YTÜ, topluma duyarlı, ülke gelişimine katkıda bulunan, iş birliklerine açık, çağdaş bilgiyi teknolojik yöntemler üreterek geliştiren, hayat boyu öğrenmekten sıkılmayan, hayata atıldığında karşısına çıkan engellerde vazgeçmeyen, her durumda ayakta kalan nesiller yetiştiriyor. Teori ile pratiği birleştiren eğitim anlayışını merkeze alan YTÜ, sadece derse girerek hayata hazır olunmayacağının bilinciyle özgün ve zamanın ruhunu yakalayan bir eğitim yaklaşımı hedefliyor. Bu hedefe ulaşabilmek için sahip olduğu 20 tematik araştırma grubu, 28 araştırma ve uygulama merkezi, uluslararası standartlarda donatılmış 300’den fazla araştırma laboratuvarı ile gerçek yaşam problemlerine çözüm üretme fırsatları yaratıyor.
11
Fakülte
2
Enstitü
1.697
Akademisyen
300+
Laboratuvar
68
Öğrenci Kulübü
Güçlü üniversite-sanayi iş birliği modelimizle ülke ekonomisine doğrudan katkı sunuyoruz
YTÜ, inovasyon ve Ar-Ge’ye verdiği önemle, çağın ihtiyaçlarına yönelik hayata geçirdiği projelerin çerçevelediği, hayatın bir parçası olarak gördüğü eğitim anlayışı ile yoluna devam ediyor. Bu yaklaşım sayesinde topluma duyarlı, ülke gelişimine katkıda bulunan, iş birliklerine açık, çağdaş bilgiyi teknolojik yöntemler üreterek geliştiren, hayat boyu öğrenmekten sıkılmayan, hayata atıldığında karşısına çıkan engellerde vazgeçmeyen, her durumda ayakta kalan nesiller yetiştiriyor. Analitik düşünceyi eğitim anlayışının merkezine alan YTÜ, sadece derse girerek hayata hazır olunmayacağının bilinciyle hareket ederken, özgün ve zamanın ruhunu yakalayan bir eğitim yaklaşımı hedefliyor. Bu hedefe ulaşabilmek için sahip olduğu 20 tematik araştırma grubu, 28 araştırma ve uygulama merkezi, uluslararası standartlarda donatılmış 300’den fazla araştırma laboratuvarı ile gerçek yaşam problemlerine çözüm üretme fırsatları yaratıyor.
Öğrencilerimiz KOOP ile iş hayatına bir adım önde başlıyor
Yıldız Teknik Üniversitesi, öğrencilerinin okula başladıkları andan itibaren sadece eğitim görmeleri için değil, eğitim hayatları boyunca fikirlerini hayata geçirmek için yeni projeler, etkinlikler, uygulamalar ortaya koymaya devam ediyor. Bu projelerden biri de KOOP…
KOOP, öğrencilerin eğitimleri devam ederken bir yandan da pratik yapmalarını sağlayan, gönüllülüğe dayalı bir sistem. Okulda öğrendiği bilgiyi iş yerinde birebir uygulama şansı yakalayan YTÜ öğrencileri, bu sistemle okul sonrası hayata da bir adım önde başlamış oluyorlar. Hem çalışmak istedikleri sektörün önde gelen iş verenleri ile tanışıyorlar hem de bu şirketlerde çalışarak tecrübe kazanıyorlar. KOOP ile YTÜ, dersler dışında da öğrencilerini hayata hazırlamanın gerekliliğinin bilinciyle çok önemli ve üniversite eğitiminde çığır açacak olan bir uygulamayı hayata geçiriyor…
Sanayi iş birlikleri ile reel ekonomiye güçlü katkı sağlıyoruz
YTÜ, bugüne kadar birbirinden önemli üniversite-sanayi iş birliklerine de imza attı. Üniversite-sanayi iş birliklerinin temel amacı, YTÜ’deki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılmasını sağlamak. Böylece sanayiye aktarılan bilgi ekonomik bir değere dönüşüyor, bölgedeki firmalar Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirilerek, YTÜ’nün akademisyenleri ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir iş birliğini sağlanmış oluyor. Bu iş birlikleriyle, akademiye ve sanayiye proje danışmanlığı hizmetleri sunuluyor, sanayi kuruluşlarının Ar-Ge temelli çalışmalarını ulusal ve uluslararası hibe ve destek programlarından yararlanacak şekilde projeler geliştiriliyor, akademisyenlerin bilimsel çalışmaları ihtiyaç duyulan sektörlerin hizmetine sunuluyor, uygulanıyor ve ticarileştiriliyor. Ayrıca sanayiden gelen ihtiyaç talepleri, YTÜ’de konunun uzmanlığına sahip doğru akademisyene yönlendiriliyor ve danışmanlık hizmeti alınması sağlanıyor. İş birliği aşamasındaki projelerde sözleşme yönetimi, hukuki danışmanlık, mali konuların takibi gibi konularda hizmet veriliyor.
Girişimci öğrencilerimiz için YTÜ Yıldız Teknopark’ta olanaklar sınırsız
Ar-Ge, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin olmazsa olmazı… Bu konuda her zaman daha da ileriye gidebilmek, geleceği günümüze taşımak için Ar-Ge konusunda birçok çalışma hayata geçiriliyor. Bu konunun uzmanı da tabii ki YTÜ Yıldız Teknopark. 21. yüzyıl girişimci üniversite vizyonu modeli doğrultusunda 2003 yılında hayata geçirilen YTÜ Yıldız Teknopark, elektronik, finans, malzeme, medya ve telekomünikasyon, sağlık, savunma sanayi, ulaştırma ve lojistik, üretim, yazılım teknolojileri ile kimya, gıda sanayileri gibi geniş bir yelpazede çok sayıda sektörden 500’e yakın Ar-Ge firmasına ev sahipliği yapıyor. YTÜ’de ister lisans, ister lisansüstü veya doktora öğrencisi olun, bir fikriniz varsa ve girişimci bir ruha sahipseniz YTÜ Yıldız Teknopark size tüm imkânlarını açacaktır.
Başarılı bir gelecek için sayısız fırsat…
YTÜ’nün en değerli yol arkadaşlarından olan akademisyenlerin katkılarından söz etmemek olmaz. Her biri alanında en deneyimlileri arasında bulunan akademisyen kadrosu, endüstri temelli projeler, stajlar ve uluslararası iş birliği fırsatları sunuyor. YTÜ akademisyenleri, rafine bilgilerle donatılmış derslerde, motomot dersin yanı sıra eğlenceli bir amfi hayatı yaşanmasını da sağlıyor. YTÜ akademisyenleri, öğrencilerine endüstri temelli projeler, stajlar ve uluslararası iş birliği fırsatları sunarak doğrudan paydaşlar ile buluşmalarını sağlıyor.
Zamanın ruhunu yakalayan eğitim modeli
YTÜ, öğrencilerine, öğrendiklerini gerçek dünya ile ilişkilendirebilecekleri ve uygulama fırsatları bulabilecekleri, geleneksel eğitim yaklaşımlarının çok ötesinde özgün ve zamanın ruhunu yakalayan bir eğitim modeli sunuyor. YTÜ’nün sahip olduğu çok sayıda ve çeşitlilikteki Uluslararası Hareketlilik Programı sayesinde öğrenciler, sayısız fırsatlar yakalayarak öğrenim hayatlarına ek değer katıyor, mezuniyet sonrasında ise farklarını ortaya koyabilecek deneyimler yaşıyor. Eğitim ve sürdürülebilir çevre yönetimi teknolojileri, ekonomi ve sosyal araştırmalar gibi tematik araştırma grupları ile öğrencilerin sosyal bilimler alanlarında da projelere dâhil olmaları sağlanıyor.
YTÜ akademisyenleri başarılı çalışmalara imza atıyor
Ar-Ge ve inovasyon öncelikli bir üniversite olarak kendisini konumlayan ve bu konumlamanın adına yaraşır bir şekilde oldukça önemli çalışmalar gerçekleştiren Yıldız Teknik Üniversitesi, her yeni bir gün alanında öncü akademisyenlerinin başarılarıyla da gurur duyuyor. Ar-Ge’de lider olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Yıldız Teknik Üniversitesi birbirinden farklı, yenilikçi ve geleceği kucaklayan çalışmalara imza atan YTÜ akademisyenlerini çalışmalarında sonuna kadar destekliyor.
Köklü gelenekten, çağdaş sanat ve kültüre
YTÜ, sadece fen, mühendislik ve sosyal bilimler alanlarında değil, sanat ve mimarlık başta olmak üzere müzik, sahne sanatları, iletişim tasarımı, kültür varlıklarını koruma ve onarma, şehir planlama gibi insanı ve hayatı kapsayan alanlardaki projelerle eğitim hayatını daha zengin kılıyor. Köklü geleneklerden çağdaş kültüre kadar uzanan geniş bir yelpaze içinde sanat, spor ve kültür alanında kurulmuş olan 68 öğrenci kulübü, bireyleri özerklik ve kendine güven ruhuyla beslemek amacıyla tüm akademisyenler tarafından destekleniyor. Sosyal yönden zengin bir ortamda çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlik olanakları sunan YTÜ, öğrenim süresi boyunca edinilen bilgi kazanımlarının yanı sıra öğrencilerin, kültürel ve sanatsal olarak da olgunluk düzeylerinin en yüksek seviyeye taşınmasını hedefliyor.
Türkiye’nin en iyi sosyal bilim alanları…
Bir ülkenin kalkınması ve gelişimi sosyal bilimlere ne kadar önem verildiği ile doğru orantılı… Bu farkındalıkla sosyal alanlarda da lisans ve lisansüstü düzeyde nitelikli insan yetiştirmeyi hedefleyen YTÜ, Eğitim Bilimleri, Batı Dilleri ve Edebiyatları, İktisat ve İşletme, Türkçe ve Sosyal Bilimler gibi çok sayıda bölüm ile Türkiye’nin en iyi sosyal bilim alanları arasında yer alıyor. Ayrıca eğitim teknolojileri, sürdürülebilir çevre yönetimi teknolojileri, ekonomi ve sosyal araştırmalar gibi tematik araştırma grupları ile sosyal bilimler alanlarında da projelere dahil olunabiliyor.
Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ise toplumsal gelişme süreçlerinin ihtiyaç olarak gündeme getirdiği sosyal konulara, merkezi ve yerel yönetim kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel işletmeler birlikteliğinde katılımcı, paylaşımcı ve iş birlikçi bir yaklaşım ile bütüncül çözümlemeler geliştirme amacıyla kuruldu.
Üniversite-Özel Sektör İş Birlikleri
İş hayatına hazır öğrenciler mezun ediyoruz
Dünya üzerindeki her üniversite öğrencisinin öğrenimine başladığı ilk gün kendisine sorduğu sorunun “Gelecekte bu eğitim ne işime yarayacak?” veya “Bu okula devam etmem bana ne kazandıracak?” olduğu bilinciyle Yıldız Teknik Üniversitesi, bilim, iş dünyası ve girişimcilik alanlarında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. YTÜ’de alınan eğitim bilim, iş dünyası veya girişimciliğe aktarılabiliyor. YTÜ bünyesinde görev alan her akademisyen ya da eğitim gören her öğrenci reel sektör ile tanışma ve fikirlerini modern teknoloji ile donatılmış tesislerde hayata geçirme imkânı buluyor.
- YTÜ, 2020 yılında mevcut ağındaki firmalar ile yeni iş birlikleri geliştirmeye yönelik faaliyetler yürüttü ve bunun yanı sıra özellikle KOBİ statüsündeki firmaların Ar-Ge temelli ihtiyaçlarına yönelik çözümler oluşturdu.
- İş geliştirme faaliyetleri kapsamında büyük sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, Ar-Ge merkezleri, teknopark firmaları ve girişimciler/kuluçka firmaları ile temasa geçildi.
- Büyük sanayi kuruluşu ve Ar-Ge merkezlerinden Aygaz, Arçelik, Vestel, BSH, Gübretaş, Koç Finans, Kalekimya, Doğuş Teknoloji, Roketsan, Kalyon Holding, Turkcell gibi firmalar ile iş birliklerine yönelik görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmeler sonucu Aygaz, Arçelik, BSH, Turkcell ve Kalekimya ile akademisyen eşleştirmesi sağlandı ve kontratlı Ar-Ge projeleri gerçekleştirildi.
- Gübretaş’ın müşteri kuruluş, YTÜ’nün yürütücü kuruluş olarak yer aldığı “Bor Bileşiği İçeren Kontrollü Salım Sistemine Dayalı Yeni Nesil Gübre Geliştirilmesi” adlı projenin TÜBİTAK 1505 programına yönelik başvurusu gerçekleştirildi, değerlendirme süreci ise devam ediyor.
- İstanbul Enerji A.Ş. ile yapılan anlaşmaya göre YTÜ öğrencilerinin staj, proje, lisansüstü öğrencilerinin yüksek lisans ve doktora tezleri, akademisyenlerin uzmanlık alanına göre Ar-Ge işlemleri konusunda anlaşma yapıldı.
- Makine Mühendisliği Bölümü ve Karsan Otomotiv iş birliği kapsamında, Haziran 2021’de mezun olabilecek lisans veya lisansüstü öğrencilerinin Karsan Otomotiv-Elektrikli Araçlar ve Otonom Araçlar ile ilgili uzun dönem staj ve daha sonra işe alınmaları konusunda iş birliği yapıldı.
- Bias Mühendislik ve Autodesk ile yapılan sertifikalı eğitimlerin, her dönem için öğrencilere ücretsiz yapılması için anlaşma yapıldı.
135 farklı proje sanayi tarafından fonlandı
2020 yılı üniversite-sanayi iş birliği faaliyetleri kapsamında toplam 214 firma ile görüşme gerçekleştirildi. İş birliği geliştirmeye yönelik görüşmeler ile firmaların yetkinlikleri analiz edilerek ihtiyaçları doğrultusunda YTÜ destekli çözümler geliştirildi. Çözümlerin uygulanması aşamasında firma öz kaynaklarının ya da ulusal ve uluslararası fon programlarının kullanımına ilişkin yönlendirmelerde bulunuldu. Büyük sanayi kuruluşları, Ar-Ge merkezleri, KOBİ’ler ve teknopark firmaları ile gerçekleştirilen iş birlikleri kapsamında toplam 9,1 milyon TL bütçeli 135 farklı proje yalnızca sanayi tarafından fonlandı. 10,4 milyon TL bütçeli 37 proje ise fon programlarından destek almaya hak kazandı.
Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi
Denizcilik alanında nitelikli mühendisler yetiştiriyor
Türkiye’nin gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi ihtiyacını karşılamak için 1967 yılında kurulan Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü, yarım asırlık geçmişiyle bu alanda eğitim veren en köklü iki kurumundan biri. Bunun yanı sıra gemilerde çalışacak mühendis ihtiyacını karşılamak için 2008 yılında “Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü” kuruldu. Bu iki bölüm, 2009 yılında Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi çatısı altında birleştirildi. 65 akademisyeni ile Fakülte, hem Türkiye’nin ihtiyacı olan nitelikli mühendis yetiştirme sürecine olumlu katkıda bulunuyor hem de denizcilik alanındaki etkinliğini artırarak insan kaynaklarının daha verimli biçimde kullanılmasına imkân sağlıyor.
Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz
Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Ali Fuat Güneri
Makine Fakültesi Dekanı
Makine Fakültesi
Sürekli öğreten, kendini yenileyen Fakülte
Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği Bölümlerinden oluşan Makine Fakültesi, 147 kişilik akademik kadrosu, eğitim-öğretim anlayışı ve üniversite-sanayi iş birliği ile dinamik bir yapıya sahip. Makine Fakültesi, evrensel bilgi, beceri, etik ve özgüven sahibi, yaşam boyu öğrenen, kendini sürekli yenileyen, analiz ve sentez yapabilen, yenilikçi, girişimci, sorgulayıcı, takım çalışmasına yatkın geleceğin mühendislerini yetiştirmek amacıyla eğitim hayatına devam ediyor.
Mimarlık Fakültesi
Kuram, teknoloji geliştirme ve uygulamada kanıtlanmış tecrübe
Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümlerinden oluşan Mimarlık Fakültesi, 129 akademisyeni ile ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim, bilimsel araştırma, kuram ve teknoloji geliştirme ile uygulama alanlarında kendini kanıtlamış öncü bir fakülte olmak için çalışmaya devam ediyor.
Prof. Dr. Gülay Zorer Gedik
Mimarlık Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. M. Engin Deniz
Eğitim Fakültesi Dekanı
Eğitim Fakültesi
Bilgi toplumunun önderleri olacak öğrenciler yetiştiriyor
Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Temel Eğitim, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi, Yabancı Diller Eğitimi, Eğitim Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Matematik ve Fen Bilimleri Bölümlerinden oluşuyor. 107 akademisyeni ile Fakülte, bilgi toplumunun önderleri olacak öğretmen, yönetici ve uzman yetiştirme vizyonu ile hayatına devam ederken bir yandan da öğrencilerine yaratıcı düşünme, problem çözme, sorumluluk alma, takım çalışması yapma gibi beceriler de kazandırıyor.
Elektrik-Elektronik Fakültesi
Ülke gereksinimlerine cevap veren mühendisler burada
Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümlerinden oluşan Elektrik-Elektronik Fakültesi 145 akademisyeni ile ülke gereksinimlerine cevap verebilecek, uluslararası düzeyde bilgi birikimi ve deneyimine sahip mühendisler yetiştiriyor.
Prof. Dr. Nur Bekiroğlu
Eğitim Öğretim Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. Mehmet Ahlatçıoğlu
Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı
Fen-Edebiyat Fakültesi
Analiz ve sentez yapan öğrenciler
Fen-Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Türk Dili ve Edebiyatı ile İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümlerini bünyesinde topluyor. Eğitim, araştırma ve kültür ortamı ile tercih edilen bir fakülte olmak için eğitimlerine devam eden Fen-Edebiyat Fakültesi, 305 akademisyeni ile evrensel değerlerle donanmış, kendini sürekli yenileyen, analiz ve sentez yapabilen, yaratıcı, girişimci, sorgulayıcı öğrenciler yetiştiriyor.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Evrensel düzeyde eğitim standartları burada
İktisat, İşletme ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden oluşan Fakülte, kurulduğu 1992 yılından bu yana özel sektör ve kamunun ihtiyaç duyacağı, toplumu gözlemleyebilen, girişimci, yenilikçi ve duyarlı bireyler yetiştiriyor. 112 akademisyeni ile eğitim hayatına devam eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, evrensel düzeyde eğitim standartlarını takip ediyor, Sosyal Bilimler alanında bilimsel araştırma kalitesinin yükseltilmesine öncülük ediyor.
Prof. Dr. Halit Keskin
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Şükrü Ersoy
İnşaat Fakültesi Dekanı
İnşaat Fakültesi
İnşaat sektöründe kaliteyi uluslararası düzeyde artırıyor
İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Harita Mühendisliği Bölümlerinden oluşan Fakülte’nin 165 kişilik seçkin akademisyen kadrosu öğrencilerine, ulusal ve uluslararası araştırma projelerinden süzülen kuramsal bilgilerin ışığı altında, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yürüttükleri projelerden kazandıklarını, uygulamaya yönelik deneyimlerini aktarıyor. İnşaat Fakültesi, kalitenin uluslararası düzeyde artırılmasına, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine öncelik kazandırılmasına, standart ve yönetmelik bilincinin yerleştirilmesine öncülük ediyor.
Kimya-Metalurji Fakültesi
Yüksek kalitede mühendisler yetiştiriyor
Biyomühendislik, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinden oluşan Fakülte, üst düzey nitelik ve bilgilerle donatılmış, laboratuvar imkânları ile tecrübeli, yüksek kalitede mühendisler yetiştiriyor. Kimya Metalürji Fakültesi, 160 kişilik akademisyen kadrosu ile endüstri ile iç içe araştırma projeleri yürüterek ülke kalkınmasına üst düzeyde katma değer sağlıyor. Modern cihazlarla donatılmış olan laboratuvarlarında kamu ve özel sektörün talep ve ihtiyaçlarına yönelik, Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK, YTÜ Araştırma Fonu ve uluslararası destekli projeler çerçevesinde çalışmalar yürütülüyor.
Prof. Dr. Osman Sağdıç
Kimya-Metalurji Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Turan Sağer
Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Disiplinler arası çalışma yetisi kazanmak için…
İletişim Tasarımı, Müzik ve Sahne Sanatları ile Sanat Bölümlerinden oluşan Fakülte, toplumsal dinamiklerini tanıyan, kültür değerlerini temel alan, evrensel değerlerden haberdar, yeniliklere açık, teknik ve ilmi gelişmeleri yakından takip edebilen, sanat ve tasarım alanında özgün ve yeni projeler üretebilen, sanat eserinin insanlar üzerindeki etkisini kurgulayabilen ve disiplinler arası çalışabilen öğrenciler yetiştiriyor. 1997 yılında kurulan Sanat ve Tasarım Fakültesi, 65 akademisyeni ile eğitime devam ediyor.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Pratiğe yönelik eğitim modeli
Havacılık Elektroniği Bölümü’nü bünyesinde barındıran Uygulamalı Bilimler Fakültesi, uygulama, araştırma ve geliştirme yönü kuvvetli, toplumsal sorumluluklarının bilincinde olan, sürekli öğrenmeyi benimsemiş, kritik düşünme ve etkin karar verme becerilerine sahip, ekip çalışmalarına yatkın, ülkesine ve insanlığa faydalı, duyarlı ve yenilikçi bireyler yetiştiriyor. 7 akademisyeni ile öğrencilerine eğitim veren Fakülte, pratiğe yönelik eğitim modeli ile diğer fakültelerden kendisini ayırıyor.
Prof. Dr. Sezgin Bakırdere
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı
Enstitüler
Lisansüstü eğitimde ARGE ve girişimcilik odaklı eğitim
YTÜ Enstitüleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak eğitim veriyor. Fen Bilimleri Enstitüsü, sürdürülebilir mükemmellik ve inovasyon felsefesini temel alarak, akılcı, üretken ve sorgulayıcı, etik değerleri özümsemiş bir eğitim ve araştırma ortamı sağlayarak, akademik anlamda donanımlı ve dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunların çözümünde etki sahibi bireyler yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü ise kurum içi ve kurumlar arası iletişime ve iş birliğine önem veren, disiplinler arası iş birliği ile projeler üreten, lisansüstünde uzmanlığa yönelik öğrenim veren, eğitimde ve öğretimde çağdaş ve güçlü teknolojik bir altyapıyı oluşturmaya çalışan, sektörlerin ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik uygulanabilir projelerin üretilmesine çalışan sosyal, etik ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek amacıyla çalışıyor.
Doç. Dr. Zeynep IŞIK,
YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nün
lisansüstü ve doktora eğitimdeki
benzersiz yaklaşımını anlatıyor.